Rusija sprema osvetu

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 14:15

Rusija sprema osvetu

Moldavija je najavila da će smanjiti broj ruskog diplomatskog osoblja u zemlji, prenela je ruska državna novinska agencija TAS.

Moldavija je juče pozvala ruske diplomate zbog pisanja medija da je ruska ambasada u Kišinjevu na svoj krov postavila veliku količinu satelitske opreme koja bi mogla da se koristi za špijunažu.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je na konferenciji za novinare da je ovaj potez Moldavije dalji korak u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razaranju bilateralnih odnosa između zemalja i da će Rusija odgovoriti.

"To je fantazija koja nema nikakve veze sa stvarnošću“, rekla je Zaharova, prenosi Skaj njuz.

Odnosi između Rusije i Moldavije su zategnuti otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Rusija ima trupe stacionirane u otcepljenom moldavskom regionu Pridnjestrovlja, koji se direktno graniči sa Ukrajinom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija zadržava pravo na oštar odgovor na napade Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2023

 . Rusija zadržava pravo da oštro odgovori na terorističke napade Ukrajine na Krim i Moskvu, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.. „17. jula došlo je do napada na Krimski most. 24. jula dve ukrajinske bespilotne letelice pokušale su da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.