Rusija šalje medicinsku pomoć SAD: Tramp je sa zahvalnošću prihvatio

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija šalje medicinsku pomoć SAD: "Tramp je sa zahvalnošću prihvatio"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da bi ruski avion sa medicinskom tehnikom i sredstvima zaštite trebalo bi da poleti u SAD do kraja dana.

"Danas je vršena tehnička koordinacija i pripreme za slanje aviona koji će, kako se očekuje, poleteti do kraja dana“, rekao je Peskov.

On je dodao da se o ovoj pomoći razgovaralo sinoć, tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

"Sa ruske strane, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teške epidemiološke situacije u Americi, predložena je bila pomoć u medicinskoj tehnici i sredstvima zaštite. Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je primetio da se u porocesu usaglašavanja detalja realizacije dogovora dva lidera „stvorio utisak da neke osobe sa američke strane, kao minimum, nisu pomagale da se operativno reše tehnička pitanja radi realizacije dogovora, prenosi Sputnjik.

„Važno je naglasiti da je predsednik (Putin), predlažući američkom kolegi pomoć, polazio od toga da, kada američki proizvođači medicinske opreme i materijala podignu obim proizvodnje, oni, takođe, u slučaju potrebe odgovore istom merom“, naglasio je Peskov.

On je dodao da na takvom principu sarađuju i Moskva i Peking.

„Sada, kada ova situacija dotiče sve, bez izuzetka, ne postoji alternativa zajedničkom delovanju u duhu partnerstva i uzajamne pomoći“, zaključio je portparol ruskog lidera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.