Rusija računa na spasavanje nuklearnog sporazuma

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 09:58

"Rusija računa na spasavanje nuklearnog sporazuma"

Rusija je danas saopštila da računa na spasavanje iranskog nuklearnog sporazuma ako mu se SAD vrate.

Rusija optužuje Evropsku uniju da ugrožava pregovore uvođenjem sankcija Iranu zbog stanja ljudskih prava.

"Računamo na činjenicu da ćemo uspeti da spasemo sporazum i da će se Vašington konačno vratiti na punu primenu odgovarajuće rezolucije UN", rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom posete Teheranu.

Lavrov je ponovo pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD da ukinu sankcije Iranu koje je uveo bivši predsednik Donald Tramp.

Šef ruske diplomatije je žestoko kritikovao EU koja, prema njegovim rečima, ugrožava aktuelne napore uvođenjem sankcija grupi od osam iranskih bezbednosnih zvaničnika zbog uloge u represiji nad demonstracijama u novembru 2019. godine.

"U EU ne postoji koordinacija, desna ruka ne zna šta radi leva, to je žalosno. Ako je ova odluka namerno doneta usred pregovora u Beču o spasavanju (nuklearnog sporazuma), onda to više nije žalosno, nego je greška, koja je gora od zločina", rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.