Rusija preduzima dodatne mere za izručenje Ismailova iz Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2021, 15:05

Rusija preduzima dodatne mere za izručenje Ismailova iz Crne Gore

Istražni komitet Rusije preduzeće dodatne mere kako bi Crna Gora izručila biznismena Telmana Ismailova koji je optužen za ubistvo, saopštila je pres-služba Komiteta.

U saopštenju se napominje da je to klasično krivično delo, "zbog čega iznenađuju formulacije koje se čuju u medijima o pružanju političkog azila licu protiv kojeg se vodi krivični postupak", prenosi Sputnjik.

Istražni komitet navodi da još nije dobio dokumenta iz Crne Gore, čije proučavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će zahtevati dodatno vreme.

Milijarder iz Azerbejdžana, Telman Ismailov, pušten je u petak iz istražnog zatvora u Podgorici, nakon što je prethodno dobio azil.

To je "Vijestima" potvrdio njegov branilac advokat Miloš Vuksanović, objasnivši da su dodelom azila istekli uslovi za boravak Ismailova u ekstradicionom pritvoru.

Ismailov je uhapšen početkom oktobra po poternici Rusije zbog sumnje da je organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija traži da se ispitaju razlozi zbog kojih joj CG nije izručila Ismailova

Izvor: N1 televizija, 24.Okt.2021

Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrokin naložio je da se ispitaju razlozi zbog kojih je Crna Gora odbila da izruči Rusiji biznismena Telmana Ismailova, prenela je RTCG.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.