Rusija potvrdila: Povlačenje – 7. novembra

Izvor: B92, 09.Jun.2023, 14:40

Rusija potvrdila: Povlačenje – 7. novembra

Rusija je obavestila sve države članice Sporazuma o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi o svojoj odluci da istupi iz njega.

To će se dogoditi 7. novembra, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

"Rusija je obavestila sve države učesnice o svojoj odluci da istupi iz Sporazuma o konvencionalnim oružanim snagama 150 dana od slanja obaveštenja. To će se dogoditi 7. novembra u 00.00 časova, navodi se u saopštenju“, objavljenom na sajtu MIP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije.

U ministarstvu su istakli da su pridruživanje Finske NATO-u i tekuće procedure prijema Švedske u Alijansu "poslednja kap koja je prelila čašu“, zbog koje je istupanje Moskve iz ovog Sporazuma postalo neophodno.

U saopštenju se ističe da će Budimpeštanski sporazum takođe izgubiti snagu uporedo sa istupanjem Rusije iz Sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSIJA JE SVE OBAVESTILA: Doneta čvrsta odluka u Moskvi - "Povlačimo se!" Stupa na snagu u PONOĆ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023

Istupanje je postalo neophodno..Rusija je obavestila sve države članice Sporazuma o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi o svojoj odluci da istupi iz njega. To će se dogoditi 7. novembra, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije...- Rusija je obavestila sve države učesnice o...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.