Rusija odgovorila Prištini: Ne priznajemo ni vas, ni vaše odluke

Izvor: B92, 22.Okt.2021, 18:53

Rusija odgovorila Prištini: Ne priznajemo ni vas, ni vaše odluke

Moskva -- Ruska ambasada u Srbiji saopštila je da ne priznaje odluku tzv. kosovske vlade o tome da dvojicu ruskih diplomata proglasi za persone non grata.

Smatramo da je ovaj korak Prištine provokacija, ističu u ambasadi.

"Ne priznajemo ‘nezavisnost’ Kosova a samim tim i ‘vladu’ pokrajine i druge ‘strukture’. Za nas nikakve ‘odluke’ Prištine nemaju pravnu snagu. Na osnovu rezolucije SB UN 12 44 sarađujemo sa UNMIK-om u vezi sa datim pitanjem", rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u pres-službi ruske ambasade.

U ambasadi ističu da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se diplomate akreditovane kod UNMIK-a ometaju da obavljaju svoju delatnost koja je u skladu s međunarodnim pravom.

Ranije danas, predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani rekla je da su dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji proglašena personama non grata zbog, kako tvrdi, njihove štetne aktivnosti „koja je ugrozila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.