Rusija objavila: Od danas zvanično neprijatelji

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 18:36

Rusija objavila: Od danas zvanično neprijatelji

Ruska vlada zvanično je danas označila Češku i Sjedinjene Američke Države kao "neprijateljske zemlje".

Kako je objavljeno na zvaničnom portalu za pravne informacije, te dve zemlje su se našle na spisku onih koje su "počinile neprijateljske akcije protiv Rusije", prenosi RIA novosti.

Protiv tih zemalja biće preduzete mere prema kojima Ambasada SAD u Moskvi više neće moći da zapošljava lokalno stanovništvo, dok će broj zaposlenih lokalnih radnika u Ambasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Češke biti ograničen na 19.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je prošlog meseca zakon kojim se ograničava broj lokalnih stanovnika koji rade u stranim diplomatskim misijama i drugim službama i naredio vladi da sačini listu "neprijateljskih" zemalja na koje će se te mere odnositi.

Ranije, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da će lista biti periodično revidirana i da će vlada proširivati listu na osnovu temeljnih analiza situacije i da li Rusija vidi šanse za dijalog sa državom u suprotnom smeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.