Rusija o formuli mira: Utopija

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 09:05

Rusija o "formuli mira": Utopija

Poslanik Državne dume Rusije sa Krima Mihail Šeremet rekao je da je tzv. "formula mira" za rešavanje sukoba koju predlaže Volodimir Zelenski – utopija.

"Prvo, takozvana 'formula mira' koju je predložio Zelenski je utopija, a kao drugo, ona nema nikakve veze sa željom da se u Ukrajini uspostavi mir, već naprotiv – ima za cilj da gurne zemlju u još veći rat. Zelenski još jednom ignoriše mišljenje stanovnika oslobođenih regiona koji ne žele da imaju bilo šta zajedničko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Ukrajinom", rekao je Šeremet.

Kako je dodao, Rusija će biti zadovoljna „formulom mira“ koja će dovesti do potpune denacifikacije i demilitarizacije aktuelnog režima u Ukrajini.

"Mislim da Zelenski takvim izjavama pokušava da dobije na vremenu kako bi nadoknadio ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. A u pitanjima koja se tiču njene budućnosti, Ukrajina odavno ne igra nikakvu ulogu i nema pravo glasa. Sve konce i poluge kontrole vuku Anglosaksonci koji su ih kupili", zaključio je ruski poslanik.

Ranije je Zelenski izjavio da samo ukrajinska "formula mira" može biti osnova za rešavanje sukoba u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.