Rusija neće menjati svoju vojnu doktrinu

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija neće menjati svoju vojnu doktrinu"

Moskva -- Rusija neće revidirati svoju vojnu doktrinu posle povlačenja SAD iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

"Ne vidim razloga za reviziju naše vojne doktrine. Taj dokument je fundamentalno i konceptualno orijentisan prema budućnosti. Njegove formulacije su izuzetno precizne, ne treba da se menjaju stalno u zavisnosti od nekih okolnosti", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov na konferenciji za novinare, prenosi TAS.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rusija pozvala Sjedinjene Američke Države da odustanu od planova za raspoređivanje raketa srednjeg i manjeg dometa.

"U tom slučaju, Rusija će preduzeti sve mere da bi očuvala svoju bezbednost", istakao je Rjabkov, prenosi Sputnjik.

Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa potpisali su 1987. američki presednik Ronald Regan i lider SSSR-a Mihail Gorbačov, a ovim paktom države su zabranile upotrebu i proizvodnju projektila dometa od 500 do 5.500 km.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.