Rusija je spremna

Izvor: B92, 17.Sep.2023, 23:22

"Rusija je spremna"

Rusija je spremna da ponudi pomoć u hrani Severnoj Koreji, ali Pjongjang kaže da može bez strane pomoći jer ima dobru žetvu.

To je izjavio danas ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora.

Macegora je podsetio da je Rusija 2020. godine isporučila 50.000 tona pšenice Severnoj Koreji besplatno, kao humanitarnu pomoć.

Ambasador je istakao za televiziju Solovjov lajv da je Rusija bila spremna da to učini sada ponovo, ali da je dobila uveravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa severnokorejske strane da to nije potrebno zbog dobre žetve ove godine, preneo je TASS.

Ruski ministar prirodnih resursa i životne sredine Aleksandar Kozlov izjavio je danas da je završena zvanična poseta severnokorejskog lidera Kim Džong- Una Rusiji. Kim je u Rusiju doputovao 12. septembra na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Dvojica lidera su u sredu razgovarala na kosmodromu Vostočni. Rusija je prva država koju je Kim posetio nakon pandemije korone kada su granice njegove zemlje bile potpuno zatvorene. Kim je prethodno posetio Rusiju od 24. do 26. aprila 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.