Rusija je dobila informaciju: Amerika sprema udar

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 15:39

Rusija je dobila informaciju: Amerika sprema "udar"

Ruska spoljna obaveštajna služba (SVR) optužila je danas SAD da pokušavaju da se mešaju u ruske predsedničke izbore.

Saopštili su da Vašington čak planira da pokrene sajbernapad na sistem onlajn-glasanja.

SVR je saopštila da ima informacije da administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena postavlja zadatak američkim nevladinim organizacijama da postignu smanjenje izlaznosti na izborima.

"Uz učešće vodećih američkih IT stručnjaka, planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se izvedu sajbernapadi na sistem daljinskog elektronskog glasanja, koji će onemogućiti prebrojavanje glasova značajnog dela ruskih birača", stoji u saopštenju.

SVR, koji je nastao kao naslednik Prve glavne uprave KGB u decembru 1991. godine, nije izneo dokaze za svoje tvrdnje, navodi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je skoro siguran da će pobediti na predsedničkim izborima koji se održavaju od 15. do 17. marta, upozorio je ranije Zapad da će se svaki pokušaj stranih sila da se mešaju u glasanje smatrati činom agresije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska obaveštajna služba optužuje SAD da pokušavaju da se mešaju u ruske predsedničke izbore

Izvor: Blic, 11.Mar.2024

Ruska spoljna obaveštajna služba (SVR) optužila je danas SAD da pokušavaju da se mešaju u ruske predsedničke izbore i saopštila da Vašington čak planira da pokrene sajber napad na sistem onlajn glasanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.