Rusija ima spreman odgovor za Kanadu: Zabranjuje se

Izvor: B92, 05.Avg.2022, 21:18

Rusija ima spreman odgovor za Kanadu: Zabranjuje se

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana.

I to kao odgovor na antiruske sankcije vlasti ove zemlje.

U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera DŽastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vredja ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vernici širom sveta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamerna aktivnost u borbi protiv ruskog sveta i tradicionalnih vrednosti.

Na listi se nalaze i zaposleni u kancelariji potpredsednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija uvela zabranu ulaska za 62 državljanina Kanade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2022

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljanina kao odgovor na antiruske sankcije vlasti ove zemlje...U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.