Rusija i SAD mogu da izgrade poverenje i saradnju

Izvor: B92, 25.Apr.2020, 22:34

"Rusija i SAD mogu da izgrade poverenje i saradnju"

Moskva -- Rusija i SAD su danas obeležile istorijski susret američkih i sovjetskih vojnika na mostu na Elbi u Drugom svetskom ratu.

To je ocenjeno kao primer da dve zemlje "mogu da izgrade poverenje i saradnju".

Američki i sovjetski vojnici sreli su se 25. aprila 1945. nedaleko od nemačkog grada Torgau, što je bila važna etapa u porazu nacističke Nemačke.

Povodom 75. godišnjice tog susreta, Kremlj i Bela kuća su u zajedničkom saopštenju naveli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se radi o "primeru kako države mogu da ostave po strani razlike, stvore poverenje i sarađuju zarad zajedničkog cilja".

"Dok danas radimo na suprotstavljanju najvažnijem izazovu 21. veka, odajemo poštu vrednostima i hrabrosti onih koji su se zajedno borili da bi uništili fašizam", naveli su predsednici dve zemlje, Vladimir Putin i Donald Tramp.

Američki ambasador u Rusiji Džon Saliven je objavio snimak u kom je rekao da je susret na Elbi "simbol šta možemo da postignemo ako zajedno radimo na zajedničkom cilju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.