Rusija bi mogla da igra veću ulogu u okončanju rata

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 23:37

"Rusija bi mogla da igra veću ulogu u okončanju rata"

Rusija može da odigra značajnu ulogu u okončanju rata u Pojasu Gaze i isporuci pomoći enklavi, rekao je za Sputnjik visoki zvaničnik Hamasa Husam Badran.

Prema rečima palestinskog političara, Hamas "ceni ulogu Rusije na međunarodnom planu, posebno njeno korišćenje veta kao odgovor na stav Sjedinjenih Država koje bespogovorno podržavaju okupaciju Izraela".

"Ali, Rusija bi mogla da igra veću ulogu u okončanju agresije na naš narod u Pojasu Gaze i da izvrši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodni pritisak kako bi se isporučila hitna pomoć našim ljudima u Pojasu Gaze", rekao je Husam Badran.

Govoreći o intenzivnom granatiranju Izraela, on je istakao da udari izraelske vojske nisu uticali na Hamas - pokret je sačuvao visok vojni i politički nivo u Pojasu Gaze.

"Svi ovi udari (izraelskih snaga) neće uticati na Hamas. On će i dalje biti prisutan na palestinskoj sceni, čak i više nego ikada ranije", rekao je Badran.

Podsetimo, predstavnici palestinskog pokreta Hamas nalaze se u poseti Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.