Rusija: Suđenje Karadžiću pokazalo pristrasnost Tribunala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Suđenje Karadžiću pokazalo pristrasnost Tribunala

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu (Haškog tribunala za ratne zločine).

"Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje", naglasilo je ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saopštenju, prenosi TASS.

Kako se dodaje, Mehanizam je nasledio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija o presudi Karadžiću: Antisrpski sud!

Izvor: Mondo, 21.Mar.2019

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju suda u Hagu..."Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka...

Nastavak na Mondo...

Oglasila se Moskva o presudi Karadžiću

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2019

MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocijenilo je danas da je suđenje Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu (Haškog tribulana za ratne zločine).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Moskva: Rezidualni mehanizam slepo sledi antisrpsku politiku Haškog suda

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2019, 10:54

Suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću pokazalo je pristrasnost Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije u vezi sa odlukom da se Karadžiću preinači kazna sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor. Ministarstvo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.