Rusija: Razgovori u normandijskom formatu u Parizu 25. januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 19:48

Rusija: Razgovori u "normandijskom formatu" u Parizu 25. januara

Politički savetnici iz Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke održaće razgovore u "normandijskom formatu" o istočnoj Ukrajini u Parizu 25. januara, izjavio je danas izvor iz administracije ruskog predsednika Vladimira Putina.

Mikailo Podoljak, savetnik glavnog ukrajinskog pregovarača Andrija Jermaka, potvrdio je da je planiran sastanak u Parizu, ali je rekao Rojtersu da je preliminarni datum 26. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << januar.

Planirani razgovori biće održani u trenutku kada postoje povećane tenzije između Rusije i Zapada oko Ukrajine, navela je agencija.

Zapadne zemlje su zabrinute zbog gomilanja ruske vojske na granici sa Ukrajinom i upozorile su Rusiju da će se suočiti sa ozbiljnim ekonomskim posledicama ako napadne svog suseda.

Rusija negira da planira invaziju na Ukrajinu, ali zahteva pravno obavezujuće bezbednosne garancije od SAD i NATO.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razgovori o istočnoj Ukrajini u "normandijskom formatu" sledeće nedelje u Parizu

Izvor: RTS, 22.Jan.2022

Politički savetnici iz Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke održaće razgovore u "normandijskom formatu" o istočnoj Ukrajini u Parizu 25. januara, izjavio je izvor iz kabineta ruskog predsednika Vladimira Putina. . Mikailo Podoljak, savetnik glavnog ukrajinskog pregovarača...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.