Rusija: Počeli smo

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 08:14

Rusija: Počeli smo

Oružane snage Rusije počele su da koriste najnovije tenkove T-14 Armata za gađanje ukrajinskih položaja, prenose danas RIA Novosti.

Agencija navodi, pozivajući se na dobro upućen izvor, da su ruske trupe počele da koriste najnovije tenkove Armata za otvaranje vatre na ukrajinske položaje, ali da ti tenkovi još nisu učestvovali u direktnim ofanzivnim operacijama.

Taj izvor je rekao da su tenkovi T-14 Armata dobili dodatnu bočnu zaštitu od protivtenkovske municije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tenkovi Armata su u borbenim uslovima testirani prvi put u Siriji.

Tenk je specifičan po tome što se članovi posade nalaze u oklopnoj kapsuli u prednjem delu tenka.

Armata ima kombinovani višeslojni oklop, a glavno naoružanje je top 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da koristi vođene rakete dometa od osam kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Rusija počela da koristi tenkove Armata za gađanje ukrajinskih položaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Oružane snage Rusije počele su da koriste najnovije tenkove T-14 Armata za gađanje ukrajinskih položaja, prenose danas RIA Novosti pozivajući se na upućeni izvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.