Rusija: Osuđen bivši guverner Habarovska na 22 godine zatvora zbog dva ubistva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023, 12:22

Rusija: Osuđen bivši guverner Habarovska na 22 godine zatvora zbog dva ubistva

Sud iz Moskovske oblasti osudio je danas bivšeg guvernera Habarovskog regiona Sergeja Furgala na 22 godine zatvora jer je organizovao dva ubistva, kao i zbog jednog pokušaja atentata, prenela je agencija RIA Novosti.

 "Furgal se osuđuje na 22 godina zatvora u kaznenoj koloniji", saopštio je sudija.

Porota je 2. februara proglasila Furgala krivim za organizovanje dva ubistva i jednog pokušaja atentata, kao i za trgovinu oružjem, ali mu je to delo otpisano zbog zastaarelosti.

Po oceni porote, nije bilo osnova za olakšavajuće okolnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši guverner ruske regije osuđen na 22 godine zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2023

Ruski sud osudio je u petak, 10. februara, popularnog svrgnutog guvernera oblasti Habarovsk Sergeja Furgala na 22 godine zatvora po optužnici za pokušaj ubistva i naručivanje ubistava poslovnih rivala. Osuđeni su i Marat Kadirov, Andrej Palej i Andrej Karepov na 9 i po, 17, odnosno 21 godinu zatvora,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.