Rusija: Ogroman odron zbrisao sve, 300 turista zarobljeno

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Ogroman odron zbrisao sve, 300 turista zarobljeno

Nakon odrona oko 300 turista, među kojima je 100 stranaca, zarobljeno je u ruskom regionu Elbrus, na Kavkazu, javlja Raša tudej.

Reč je oturistima iz šest zemalja - Malezije, Nemačke, SAD, Kine, Poljske i Austrije, kaže zamenik šefa gorske službe spasavanja pri ruskom Ministarstvu za vanredne situacije, Albert Kadziev.

Ruske hitne službe spasavanja su na putu ka njima i pokušaće da ih oslobode. Odron se dogodio jutros na obroncima planine Elbrus, koja se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kabardino-Balkar Republici u ruskom Kavkazu.

"301 turista je zarobljen na putu Prohladnij-Azeu. Situacija nije kritična, imaju hrane i drugih potrebština dovoljnih i za mesec dana", izjavio je lokalni ministar za vanredne situacije RIA Novostima.

U području Elbrusa je danas proglašeno vanredno stanje zbog odrona, koji se dogodio oko 2.50 časova ujutru po Moskovskom vremenu. Tri automobila, u kojima je bilo pet osoba, pala su u reku, prema saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Dve osobe su spasene, za preostale tri se traga, a medju nestalima je i načelnik tog područja, Musa Japuev, koji je prvi stigao na mesto odrona.

Prema najnovijim podacima, ogroman odron koji se sručio na to područje zbrisao je mnoge puteve koji povezuju to područje s ostatkom regiona, pa se procenjuje da će to uticati na živote hiljada ljudi.

Jedan zvaničnik regiona Elbrus je izjavio da su ti ljudi sada potpuno odsečeni od ostatka republike, prenela je agencija Tas.

Prema ocenama zvaničnika, u pogođenom području boravi oko 260 stranih državljana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ogroman odron zbrisao sve u Rusiji, 300 turista zarobljeno

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2017

MOSKVA - Nakon odrona oko 300 turista, među kojima je 100 stranaca, zarobljeno je u ruskom regionu Elbrus, na Kavkazu, javlja Russia Today...Ruske hitne službe spasavanja su na putu ka njima i pokušaće da ih oslobode. Odron se dogodio jutros na obroncima planine Elbrus, koja se nalazi u Kabardino-Balkar...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.