Rusija: Određen pritvor za pet odgovornih lica iz rudnika

Izvor: B92, 27.Nov.2021, 18:39

Rusija: Određen pritvor za pet odgovornih lica iz rudnika

Sud u Sibiru danas je odredio pritvor u trajanju od dva meseca za pet odogovornih lica, koji se suočavaju sa optužbama u vezi sa rudarskom nesrećom.

U nesreći je poginula 51 osoba.

Trojici menadžera u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, uključujući i genrelanog direktora, određen je pritvor do kraja januara zbog nepoštovanja propisa industrijske bezbednosti, saopštio je portparol tamošnjeg regionalnog tužilaštva, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sud je takođe naložio dvomesečni pritvor za dvojicu inspektora bezbednosti, koji su ovog meseca izdali sertifikat za rudnik, a da pri tome nisu izašli da provere objekat.

U eksploziji metana u rudniku uglja u Sibiru poginula je 51 osoba, među kojima i pet spasilaca, prema informacijama lokalne administracije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da se 60 osoba nalazi na bolničkom lečenju zbog povreda zadobijenih u rudniku, prenela je novinska agencija TAŠ.

Nesreća u rudniku, koji se nalazi oko 3.500 km istočno od Moskve u regionu Kemerovo, najveća je u Rusiji, posle dve eksplozije koje su se dogodila 2010, u rudniku Raspadskaja u istoj ovoj oblasti, kada je poginula 91 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvor direktoru i inspektorima bezbjednosti rudnika u kom je poginulo više od 50 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2021

MOSKVA - Sud u Sibiru odredio je danas dvomječeni pritvor petorici ljudi da bi se suočili sa optužbama u vezi sa rudarskom nesrećom u kojoj je ove sedmice poginulo više od 50 ljudi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Rusiji petorici odredjen dvomesečni pritvor zbog nesreće u rudniku

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2021

Ruski sud je danas odredio dvomesečni pritvor za petoricu odgovornih lica zbog nesreće u rudniku uglja u Sibiru u kojoj je poginula 51 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.