Rusija: Objavljeno šta se najviše krade u prodavnicama - ne, nije alkohol

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Objavljeno šta se najviše krade u prodavnicama - ne, nije alkohol

Među najpopularnijim metama krađa su sirevi, suhomesnati proizvodi i kafa, ističu iz kompanije BIT, koja razvija program prepoznavanja lica.

Najveća meta kradljivaca u ruskim prodavnicama su - sirevi, suhomesnato i kafa, navode iz kompanije BIT, koja razvija program za prepoznavanje lica.

Na ceni su i slatkiši, alkoholna pića, kao i morski plodovi, ističu.

A kada je reč o prodavnicama kozmetičkih proizvoda, onda su na meti maskare, lakovi za nokte, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karmini, ulja za telo i kosu.

Iz kompanije ističu da žene (78 odsto) najviše kradu parfeme, a muškarci hranu (77 odsto).

Toliko se krade da je od početka 2019. iz prodavnica - koje imaju njihov sistem kamera - ukradena roba vredna 38 miliona rubalja (oko 63 miliona dinara), dodaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.