Rusi zauzeli ključno mesto: Ceo grad je u našim rukama

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 13:07

Rusi zauzeli ključno mesto: "Ceo grad je u našim rukama"

Ruske jedinice su zauzele železničku stanicu u Artemovsku, neprijatelj je morao da se povuče, rekao je Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti šefa DNR.

"Praktično ceo grad je u rukama naše vojske. Najvažnije je da su naše snage odavno oslobodile industrijsku zonu AZOM – ovo je bila poslednja teška granica. Posle toga je zauzeta i stanica Bahmut-1. Nakon toga, neprijatelj je morao donekle haotično da se povuče na loše pripremljene linije", rekao je on.

Gagin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je procenio nenadoknadive gubitke ukrajinskih trupa u Artemovsku na 15.000–20.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, sada vojnici Oružanih snaga Ukrajine više ne mogu da napuste grad, pošto su svi putevi, uključujući i one do Časova Jara, pod artiljerijskom kontrolom ruskih snaga.

Artjomovsk se nalazi severno od Gorlovke i važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu. Više od šest meseci vode se žestoke borbe van grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina ubija svoje ljude nakon što su se oni već predali, kaže Putin

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2023

  . Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su ukrajinske oružane snage uništile 14 svojih vojnika koji su se predali na jednoj od linija dodira, gde su takođe povređeni ruski vojnici. „Evo šta je juče saopšteno: na jednoj od linija dodira predalo se 14 ljudi – ukrajinskih vojnika....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.