Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi zainteresovani za sportski turizam

Čajetina - Nikolaj Chagaja, rektor državnog univerziteta u Uhti, gradu na severozapadu Rusije, i Igor Špektor, predsednik Saveza gradonačelnika severnih gradova Ruske Federacije posetili su Čajetinu i Zlatibor i razgovarali sa predsednikom čajetinske opštine Milanom Stamatovićem i njegovom pomoćnicom Bojanom Božanić.

Istakavši da je razlog posete taj što na Zlatiboru boravi košarkaška ekipa Državnog tehničkog univerziteta iz Uhte, rektor tog univertizeta Nikolaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Chagaja je naveo da je "mnogo toga lepog čuo o Zlatiboru, ali da su njegova očekivanja prevaziđena onim što je video tokom same posete".

- Ovde se neguje zdrav način života. Pored političkih problema, koji su prisutni danas u svetu, pa tako i kod vas u Srbiji, pored sve te negativne političke klime, veoma je teško živeti zdravo, ali uverili smo se da se ovde tako živi i to unosi određenu dozu optimizma, rekao je Chagaja. Navodeći da zbog svog posla mnogo putuje po Rusiji i Evropi, Igor Špektor je rekao da su "Zlatibor i Čajetina očaravajuća mesta".

- Lepota koju sam ovde zatekao je nesvakidašnja. Ne mogu da je uporedim sa mojim gradom koji se nalazi na Severnom okeanu i gde je, pre tri dana, palo mnogo snega,podelio je svoje utiske Igor Špetkor koji je, kako je istakao, deset godina bio gradonačelnik, a sada je predsednik komisije na nivou Ruske Federacije, pri kabinetu predsednik Putina.

Renovirati aerodrom na Zlatiboru

On je naveo da će Savezu gradonačelnika, kojim predsedava, prepručiti Zlatibor kao mesto pogodno za zdravstveni turizam i druge vidove turizma, a da bi se ta ideja ostvarila potrebno je da se renovira i osavremeni postojeći aerodom na Zlatiboru, kako bi gosti iz Rusije brže i komfornije putovali. O tome je, kako je rekao, razgovarao sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.