Rusi uništili naftna postrojenja u Raki, džihadisti beže

Izvor: Prva.rs, 23.Nov.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi uništili naftna postrojenja u Raki, džihadisti beže

On je naglasio da su džihadisti pretrpeli velike gubitke i da mnogi dezertiraju.
Konašenkov je objasnio da su uništeni i rezervoari nafte u pustinji u Al Mahimira, kao i postrojenja u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Deir ez-Zor" te da su "teroristi pretrpeli najteže gubitke u Raki i Alepu.
Uništenje ovih postrojenja je od velikog značaja jer su oba bila glavni izvor finansiranja terorista, prenosi Tas.
Za pet dana, uništeno je hiljadu tankera >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ID koji su prevozili sirovu naftu, dodao je on.
"Većina grupa je napustila svoje pozicije u tim oblastima, uprkos pretnjama svojih komandanata i oni odbacuju odeću Islamske države, simbole i ambleme nastojeći da se pomešaju sa lokalnim stanovništvom"; rekao je Konašenkov.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.