U ogromnom su problemu: Ostaju bez vojnika, traže topovsko meso

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 16:29

U ogromnom su problemu: Ostaju bez vojnika, traže 'topovsko meso'

Rusija ostaje bez vojnika–- traže muškarce iz tri države, nude im novac, državljanstvo da postanu topovsko meso.

O tome piše i Radio Slobodna Europa (RSE), prenosi Slobodna Dalmacija.

U čekaonici moskovskog migrantskog centra Saharovo, koja je često puna stranih radnika koji traže radnu ili boravišnu dozvolu, na zidu je plakat - na tadžikistanskom, uzbekistanskom i kirgistanskom jeziku, navodi RSE.

"Da li ste zainteresovani za pojednostavljeno sticanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskog državljanstva ulaskom u oružane snage po ugovoru?", stajalo je na plakatu.

Centar za dozvole za migrante takođe posećuju vojni regruteri koji izdvajaju vojno sposobne muškarce kako bi pokušali da ih ubede da se pridruže ruskim oružanim snagama u Ukrajini, reklo je nekoliko tadžikistanskih migranata.

"Kada podnesete zahtev, regruteri vas odvedu u drugu sobu na 'konsultacije' i tamo počnu da vas uveravaju da pristanete na rat", rekao je jedan migrant za RSE, želeći da ostane anoniman.

Regruteri "koji su pre bili diskretni" sada su otvoreniji i agresivniji u pristupu migrantima iz središnje Azije, kažu mnogi, dok se Rusija bori da regrutuje više boraca za svoje snage u Ukrajini, koje su pretrpele ogromne gubitke od početka invazije u februaru 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.