Rusi su preuzeli kontrolu

Izvor: B92, 02.Jun.2022, 09:16

"Rusi su preuzeli kontrolu"

Rusija je preuzela kontrolu nad većinom ključnog istočnog ukrajinskog grada Severodonjecka, objavilo je britansko ministarstvo odbrane.

"Glavni put ka severnom Donjecku će verovatno ostati pod kontrolom Ukrajine, ali Rusija nastavlja da ostvaruje stabilne lokalne dobitke. Međutim, ruske snage su takođe pretrpele gubitke u tom procesu“, saopštilo je ministarstvo u svom najnovijem obaveštajnom izveštaju.

"Prelazak reke Siverski Donjec je od vitalnog značaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ruske snage dok se spremaju da prebace fokus na Donjeck. Rusiji će verovatno biti potrebna barem kratka taktička pauza da se resetuje za prelaz reke i naknadne napade na Donjeck“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi pokušavaju da napreduju ka Kramatorsku i Slavjansku, drže najveći deo Severodonjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2022

Rusija je preuzela kontrolu nad najvećim delom ukrajinskog industrijskog grada Severodonjecka, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane...Prema procenama Ministarstva, ukrajinske snage zadržale su kontrolu nad lokacijama na rečnim prelazima između Severodonjecka i susednog grada Lisičanska,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.