Rusi, spremite se. Stiže osveta; Putin je odgovoran

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 23:52

Rusi, spremite se. Stiže osveta; "Putin je odgovoran"

SAD će uvesti nove sankcije protiv Rusije zbog smrti Alekseja Navaljnog, saopštio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Dodao je da će "veliki paket sankcija" biti objavljen u petak, 23. februara, prenosi Rojters.

"Rusija će sankcijama biti pozvana na odgovornost za ono što se dogodilo gospodinu Navaljnom, kao i za njene akcije tokom rata u Ukrajini", rekao je Kirbi.

Američki zvaničnik je odbio da iznese više detalja o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paketu sankcija.

On je istakao da Vašington nije utvrdio kako je Navaljni umro, ali je poručio ''da odgovornost za to snosi ruski predsednik Vladimir Putin''.

"Bez obzira na zvanično objašnjenje, Putin je odgovoran", rekao je Kirbi.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.