Rusi spremaju katastrofu?

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 08:12

Rusi spremaju katastrofu?

Rusija priprema "katastrofu" u hemijskoj fanrici Titan, na anektiranom poluostrvu Krim, izjavila je kijevska vojno-obaveštajna agencija GUR.

Ruske snage miniraju radionice fabrike koja se nalazi u Armjansku, na severnom delu tog crnomorskog poluostrva, koji je ruski predsednik Vladimir Putin pripojio Rusiji 2014, navodi GUR. Ukrajina je obećala da će vratiti Krim u kontraofanzivi.

"U privremeno okupiranom Armjansku, na severu Krimskog poluostrva , Rusi se pripremaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za evakuaciju kako predstavnika okupacione uprave, tako i lokalnog stanovništva", rečeno je u saopštenju.

GUR je naveo i da su kao rezultat uništenja Nove Kahovke prošle sedmice i nedostatka vode u Severnokrimskom kanalu proizvodni procesi u fabrici Krimski Titan u Armjansku "poremećeni do kritičnog nivoa".

"Rusi smatraju da je nemoguće obnoviti operacije na minimalno prihvatljivom nivou. Unutar privremeno okupiranog područja Armjanska kruže izveštaji o potencijalnom zatvaranju pogona Krimski Titan", izvestio je GUR.

"Teroristički napad na Krimski Titan, za koji se ruski osvajači pripremaju, značiće katastrofu koju je stvorio čovek, strašnu po svojim posledicama", upozorava ukrajinska obaveštajna agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.