Rusi se predali? Zeuzeli su

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 13:37

Rusi se predali? "Zeuzeli su"

Ukrajinske snage preuzele su kontrolu nad selom Pjatihatki na Zaporoškom frontu, priznao je lokalni zvaničnik kojeg je imenovao Rus.

Ovo je prvi uspeh Ukrajine na tom frontu otkako je započela svoju kontraofanzivu početkom ovog meseca.

Zvaničnik Vladimir Rogov rekao je da su ukrajinske snage zauzele selo Pjatihatki dok su bile pod vatrom ruske artiljerije i da su se tamo kopale.

"Neprijateljske ’talasne‘ ofanzive su dale rezultate uprkos ogromnim gubicima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Rogov u aplikaciji Telegram. On je dodao da se u tom području nastavljaju teške borbe. Iz Ukrajine nije bilo odmah komentara, a Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi situaciju na bojnom polju.

Rusija kaže da nanosi velike gubitke kijevskim snagama, a predsednik Vladimir Putin je prošle nedelje rekao da Ukrajina nema "nema šanse“ da uspe u kontraofanzivi.

Ukrajina je prošle nedelje saopštila da je povratila kontrolu nad oko 100 kvadratnih kilometara teritorije za nešto više od nedelju dana, ponovo zauzevši niz sela u istočnom regionu Donjecka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.