Rusi probili odbranu; Bliži se kraj, pada ključan grad? VIDEO

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 23:06

Rusi probili odbranu; Bliži se kraj, pada ključan grad? VIDEO

Pripadnici ruskih snaga osvojili su prema nezvaničnim informacijama strateški važnu industrijsku zonu u Avdijivki.

Vojni blogeri prenose da je industrijska zona, koja se nalazi u jugoistočnom delu grada, prešla pod kontrolu ruske vojske.

Industrijska zona je predstavljala prvu liniju ukrajinske odbrane, tokom prethodnih godina pretvorena je u svojevrsnu tvrđavu, a nalazi se na brdu što će ruskim snagama dati izvesnu prednost u narednim borbama.

Institut >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za proučavanje rata iz Vašingtona takođe je potvrdio da su ruske snage nastavile svoju ofanzivu u blizini Avdijivke i da su postigle određeni napredak. Navode da se na snimcima od petka vidi napredak Rusa kod naselja Krasnohorivka koje je udaljeno samo sedam kilometara od Avdijivke.

Ruski izvori navode da su njihove snage napredovale i blizu železničke stanice Jasinovata-2 jugoistočno od grada, zatim u blizini naselja Kamianka, koje se nalazi pet kilometara severoistočno od Avdijivke, ali i fabrike koksa i hemikalija.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine navodi da su ukrajinske snage odbile ruske kopnene napade istočno i južno od sela Novokalinove i u blizini naselja Novobahmutivka, Stepove, Severne, Pervomajske...

Oleksandr Štupun, portparol ukrajinskih snaga Tavrija, izjavio je da je ruska vojska smanjila intenzitet vazdušnih napada i broj oklopnih vozila koja deluju u području Avdijivke dok još sprovodi pešadijske napade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.