Rusi potvrdili: Napadnuti smo

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 07:21

Rusi potvrdili: Napadnuti smo

Ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koji su pokušali da ih napadnu u Crnom moru, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Napad se dogodio noćas 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja.

Navedeno je da su Oružane snage Ukrajine bezuspešno pokušale da sa tri bespilotna čamca napadnu patrolne brodove "Sergej Kotov" i "Vasilij Bikov" iz Crnomorske flote, koji su izvršavali zadatke kontrole plovidbe u jugozapadnom delu Crnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora, prenose RIA Novosti.

Sva tri pomorska drona su uništena vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova. Rusko ministarstvo dodaje da brodovi "Sergej Kotov" i "Vasilij Bikov" nastavljaju da izvršavaju svoje zadatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.