Rusi pogodili ciljeve: Uništeno

Izvor: B92, 04.Okt.2022, 23:23

Rusi pogodili ciljeve: "Uništeno"

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njegove Vazdušno-kosmičke snage u ponedeljak gađale položaje terorističke organizacije Džabhat al-Nusra u Idlibu.

Ruski general je precizirao da je udarom uništeno i skladište terorističkog oružja u kojem su se nalazila četiri improvizovana raketna bacača, protivvazdušni top i malokalibarsko oružje.

"Ruske vazdušno-kosmičke snage gađale su podzemne položaje terorista u blizini sela Roviha i Masibin i uništile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihove pozicije, sprečivši terorističke napade na objekte koji pripadaju Oružanim snagama Rusije i trupama sirijske vlade", rekao je zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji general-major Oleg Jegorov na brifingu u ponedeljak.

"Ubijeno je 13 militanata, uključujući terenske komandante Abu Jusefa Al-Šamija i Haleda al-Jusefa (Abu Omara), dok su još 22 pripadnika terorističke grupe teško ranjena", naveo je Jegorov i dodao da su uništeni i njihovi objekti i štabovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.