Rusi otvorili istraživački centar za proučavanje učenja Si Đinpinga

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 23:24

Rusi otvorili istraživački centar za proučavanje učenja Si Đinpinga

Ruska akademija nauka otvorila je istraživački centar u kojem će se studirati komunistička učenja kineskog predsednika Si Đinpinga.

To je prvi takav naučni centar van Kine.

Laboratorija je osnovana u saradnji Instituta Kine i savremene Azije Ruske akademije nauka (IKSA RAN), a šef ovog instituta Kiril Babajev rekao je za agenciju Sinhua da je "potrebno analizirati Sijeve ideje vrlo detaljno, jer je Kina glavni strateški i ekonomski partner" Moskvi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Stoga, kako bismo razvili naše odnose još efikasnije, naša vlada treba da dobro razume ideologijsku bazu za razvoj moderne Kine", dodao je Babajev, preneo je "Moskov tajms".

Prema kineskoj novinskoj agenciji, ruski istraživački centar će se fokusirati na Sijevu ekonomsku, stranu, domaću, socijalnu, kulturološku i ekološku politiku.

Laboratorija će se sastojati od istraživača moskovskog istraživačkog instituta svetske ekonomije i međunarodnih odnosa Jevgenija Primakova i Više ekonomske škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Rusiji otvoren istraživački centar gde će se proučavati komunistička učenja Si Đinpinga

Izvor: Blic, 23.Jun.2023, 00:58

Ruska akademija nauka otvorila je istraživački centar u kojem će se studirati komunistička učenja kineskog predsednika Si Đinpinga, što je prvi takav naučni centar van Kine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.