Rusi najgori turisti

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi najgori turisti

Godinama su Nemci bili nosioci titule najgorih turista, ali izgleda da je tome došao kraj. Sada se Rusi smatraju najneugodnijim turistima na svetu, pokazalo je najnovije istraživanje koje prenosi "Dejli Mejl".

Titulu najgorih turista Rusi su poneli zahvaljujući svojim "groznim manirima za stolom", sakrivanjem ležaljki za plažu u svojim sobama preko noći – kako bi sebi osigurali mesto pored bazena, ali i slabom osećaju za modu. Rusi, kako se navodi, "grabe sve sa stola", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a nose i kesice u koje natrpaju još hrane za posle, psuju na javnim mestima, kao što su bazeni i barovi, "mašu svojim novcem na sve strane" i guraju se u redovima u trgovinama i na šanku kako bi bili posluženi prvi, pokazali su rezultati ankete.

Hotelijer iz Turske Džef Hant (43) kaže da je njegov hotel u julu bio "zatrpan" ruskim turistima.

"Svi ih zovu 'nepristojni Rusi’, čak i Nemci", kaže Hant, dodajući da su četvorica turista iz Rusije tokom noći stavili ležaljke sa bazena u svoju sobu.

Stručnjak za turizam Geri Hjuit, koji je na svom veb-sajtu "Real Holiday Reports" pokrenuo istraživanje, kaže da se mnogo britanskih turista žalilo ovog leta na ponašanje Rusa.

"Kad smo počeli istraživanje očekivali smo normalni priliv žalbi na nemačke turiste, ali smo bili iznenađeni kad su te žalbe bile uperene ka Rusima. Ljudi kažu da su nepristojni, da svuda mašu svojim novcem i da se ponašaju kao da poseduju mesto", naveo je Hjuit.

"Rusi su 'novi Nemci’, samo što oni nose upadljivu odeću, a posebno muškarci koji izgleda da uvek imaju 20 godina mlađe žene ili devojke", dodao je on.

U anketi je učestvovalo do sada više od 1.000 ljudi, a nakon Rusa na listi najgorih turista slede Nemci, Britanci, Francuzi i Holanđani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.