Rusi izbačeni?

Izvor: B92, 16.Sep.2023, 15:45

Rusi izbačeni?

Ruska vojska je danas saopštila da nije "izbačena" iz ukrajinskog sela Andrijevke, južno od razorenog grada Bahmuta na istočnom frontu.

Oni osporavaju izjavu ukrajinskog Generalštaba od petka.

"U sektoru Donjecka neprijatelj je nastaivio da vodi operacije napada, bezuspešno pokušavajući da izbaci ruske trupe iz mesta Kliščivka i Andrijevka", navelo je rusko Ministarstvo odbrane u dnevnom izveštaju.

Ukrajinske vlasti su dan ranije saopštile da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinska vojska oslobodila selo Andrijevka posle teških borbi s ruskim vojnicima.

Generalštab ukrajinskih oružanih snaga je saopštio da je njegova Treća jurišna brigada to selo u Donjeckoj oblasti oslobodila "munjevitom operacijom" u okviru velike letnje ukrajinske kontraofanzive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.