Rusi istražuju pad „suhoja

Izvor: RTS, 11.Maj.2012, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi istražuju pad „suhoja"

U Indoneziju stigli ruski istražitelji, da bi utvrdili razloge pada aviona „suhoj". Nađeno 12 tela stradalih.

Ruski istražitelji su stigli u Indoneziju, zbog pada aviona "suhoj superdžet 100", u kojem je poginulo 47 osoba.

Avion je udario u vulkan u blizini Džakarte, na promotivnom putovanju.

Ruska ambasada je saopštila da će ruski stručnjaci raditi sa indonežanskim kolegama, kako bi utvrdili uzrok nesreće. 

Istraživački tim čine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istražitelji iz Ministarstva industrije i trgovine, Komiteta za vazduhoplovstvo i kompanije "Suhoj", saopštila je ruska ambasada.

Indonežanske spasilačke ekipe pronašle su najmanje 12 tela u blizini mesta na koje je pao ruski avion, koji je u sredu udario u liticu planine Salak na zapadnom delu indonežanskog ostrva Java.

Kompanija "Trimarga Rekatama", koja je predstavnik "Suhoja" u Indoneziji, prvo je saopštila da se u avionu nalazilo 50 osoba, ali je juče kazala da ih je bilo 45. Lokalni zvaničnici za spasilačke operacije kažu da je u avionu bilo 46 ljudi, navode agencije, tako da se za sada ne može sa sigurnošću reći koliko je ljudi bilo u letelici.

Avion, u kojem su bili predstavnici indonežanskih aviokompanija, ruske kompanije "Suhoj", novinari i ruske diplomate, nestao je sa ekrana radara, tokom drugog demonstracionog leta.

"Suhoj" je poleteo sa aerodroma u Džakarti i nestao sa radara 21 minut kasnije, u blizini planinskog venca Salak, pošto je posada tražila dozvolu od kontrole leta da spusti letelicu sa 3.000 na 1.800 metara visine.

Avion je udario u planinu brzinom od 450 kilometara na sat, na visini od 1.800 metara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.