Rusi i Kinezi osnivaju zajedničku agenciju za kreditni rejting

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi i Kinezi osnivaju zajedničku agenciju za kreditni rejting

Rusija i Kina postigle su sporazum o osnivanju zajedničke agencije za kreditne rejtinge, koja će se u početku baviti procjenjivanjem zajedničkih investicionih projekata, izjavio je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov.

Kreditni savez: Predsednik Rusije Vladimir Putin i kineski predsednik Si Đinping

Siluanov je tokom posete Kini rekao novinarima da će nova agencija biti zasnovana na modelu postojećih bonitetnih agencija.

 

"Želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da rejtinzi ove agencije budu apolitični", dodao je ruski zvaničnik.

 

Bonitetna agencija "Standard end Purs" krajem aprila je smanjila kreditni rejting Rusije na jedan stepen iznad najnižeg, samo nekoliko sedmica nakon što je Rusija pripojila Krimsko poluostrvo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.