Rusi gomilaju trupe: Počinje čišćenje?

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 12:55

Rusi gomilaju trupe: Počinje "čišćenje"?

Rusija ima spreman sopstveni protivudar, jer Ukrajina nastavlja svoju kontraofanzivu na svim frontovima, kaže vojni analitičar profesor Majkl Klark.

"Rusi gomilaju mnogo trupa oko Kremine na severu", rekao je on.

"Dok Ukrajinci pripremaju ovakvu moguću ofanzivu, Rusi pokušavaju da uđu severno od njih u Harkov... desetine hiljada vojnika se gomilaju, tako da Rusija ima spreman sopstveni protivudar", dodao je on. On je takođe rekao da nedostatak nadmoći u vazduhu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine igra na ruku Rusiji, dozvoljavajući vazdušne napade na konvoje i trupe zaglavljene u teško miniranim područjima.

"Ako ne možete da prođete kroz minska polja dovoljno brzo, onda postajete meta“, rekao je on.

"Ukrajina mora da očisti ova minska polja pre nego što se ponovo pokrenu. Čini se da se ukrajinska taktika vrti oko probijanja sredine ruske linije, ali profesor Klark je rekao da je to "najteža stvar" i da će Ukrajina "verovatno pokušati da odvuče ruske trupe iz tog područja tako što će rasporediti nešto zapadnije" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.