MSP RF - Rusija prebacila u Srbiju preko sto tona humanitarnog tereta

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP RF - Rusija prebacila u Srbiju preko sto tona humanitarnog tereta

21.05.2014. - Veliki broj Rusa želi da pruži pomoć

Rusija je prebacila u Srbiju, postradalu od jakih poplava, već preko sto tona humanitarnog tereta, saopštilo je MSP RF. Na molbu zvaničnog Beograda u spasilačkim operacijama učestvuje odred spasilaca Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

U Srbiju je prebačeno više od sto tona humanitarnog tereta. Važnu ulogu igra Rusko-srpski humanitarni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Nišu, stoji u saopštenju resora, objavljenom na sajtu u sredu. MSP je takođe podvuklo da Rusija sa velikom zabrinutošću prati razvoj situacije u Srbiji i izuzetno tešku humanitarnu situaciju, nastalu u zemlji zbog prirodnih kataklizmi. Zbog želje velikog broja ruskih građana da pruže pomoć narodu Srbije u prevladavanju posledica elementarne nepogode, saopštavamo da sakupljanje požrtvovanja i prijem humanitarne pomoći koju pružaju privatna lica i organiazcije koordinira ambasada Srbije u Moskvi, istaklo je MSP RF. Računi u bankama i druge kontakt-informacije mogu se naći na sajtu ambasade Srbije u RF.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od Rusije 100t humanitarne pomoći

Izvor: B92, 21.Maj.2014

Moskva, Beograd -- Rusija uputila u Srbiju više od sto tona humanitarne pomoći za postradale od obilnih poplava...Na molbu zvaničnog Beograda, u spasilačkim operacijama učestvuje odred spasilaca ruskog ministarstva za vanredne situacije, saopštilo je danas ministarstvo inostranih poslova Ruske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.