Rusi demonstriraju moć: Raspoređuju 10 ratnih brodova

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 20:15

Rusi demonstriraju moć: Raspoređuju 10 ratnih brodova

Oko 10 ratnih brodova i 1.500 mornara iz pomorske baze Baltisk učestvuju u vežbama ruske Baltičke flote u regionu Kalinjingrad, saopšteno je iz štaba Flote.

"U prvoj fazi, vežbe će biti održane u skladu sa utvđenim normama Flote, nakon obuke koji smo imali u zimskom periodu, u vojnim centrima pomorske baze Baltisk", navela je pres služba Flote, prenosi TASS.

Posada korveta i raznih brodova vežbaće veliki broj scenarija. Pomorske grupe će takođe uvežbavati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedničke operacije raspoređivanja u borbenu formaciju i mere za odbijanje vazdušnog napada zamišljenog neprijatelja, a vodiće i trenažnu pomorsku borbu, precizira se.

Pored toga, pomorske grupe Baltičke flote će izvesti raketno i artiljerijsko gađanje kako bi pogodile brodove i avione fiktivnih neprijatelja, saopštila je pres služba.

"Sve u svemu, imaćemo na raspolaganju oko 10 brodova, čamaca i pomoćnih plovila, više od 1.500 mornara i više od 50 oruđa vojne i specijalne opreme, kao i avion i helikoptere Baltičke flote", dodali su iz ruske flote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.