Rusi bombardovali sami sebe: Došlo je do greške VIDEO

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 19:01

Rusi bombardovali sami sebe: "Došlo je do greške" VIDEO

Ruski avion je u utorak ujutro slučajno bacio projektil na selo u zapadnom ruskom regionu Voronjež, uništivši više domova, rekli su zvaničnici.

U retkom priznanju, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je jedan od njegovih ratnih aviona bacio eksploziv na selo Petropavlovka, oštetivši najmanje šest zgrada u privatnom vlasništvu.

Video-snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju ogroman krater u zemlji, izazvan eksplozijom, i razbacane krhotine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Do greške je došlo kada je Rusija danas lansirala ogroman baraž raketa i dronova na Ukrajinu, pogodivši glavni grad Kijev i oblast Harkova, ubivši najmanje četiri osobe i ranivši najmanje 92 osobe.

"Oko 9.00 časova 2. januara, dok je avion vazduhoplovstva nadletao selo Petropavlovka u Voronješkoj oblasti, došlo je do hitnog oslobađanja avio-municije“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"U toku je istraga o okolnostima incidenta. Na licu mesta radi komisija koja će proceniti prirodu štete i pomoći u restauraciji objekata", dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.