Rusi ZAPUŠILI USTA Ukrajincima: O kakvom ratu sa Belorusijom pričate?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi ZAPUŠILI USTA Ukrajincima: "O kakvom ratu sa Belorusijom pričate?"

To je potpuna besmislica.

Ruski senator Aleksej Puškov kritikovao je šefa ukrajinske diplomatije Vadima Pristajka, koji je izjavio da Belorusiji preti rat sa Rusijom, rekavši da su te reči jeftina propaganda i primitivan manevar sa ciljem da se zatruju odnosi Moskve i Minska.

Kako je naveo, što je Pristajko duže na funkciji ministra spoljnih poslova Ukrajine, sve više počinje da liči na njegovog prethodnika Pavla Klimkina, koji je bio na tom mestu za vreme administracije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Petra Porošenka.

- To da Belorusiju čeka rat sa Rusijom je potpuna besmislica. To je jeftin pokušaj propagande i primitivnog manevra sa ciljem da se zatruju odnosi Moskve i Belorusije.

Puškov je takođe rekao i da takva izjava nema nikakve veze sa diplomatijom.

Prethodno je Pristajko u intervjuu za ukrajinski nedeljnik "Rispekt" izjavio da Belorusiji predstoji "teško vreme" i da u slučaju da žele nezavisnost, predstoji im period "stradanja i rat kakav je zadesio Ukrajinu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.