Ruševine i zidine Alekse Đilasa

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruševine i zidine" Alekse Đilasa

U Udruženju novinara Srbije predstavljena zbirka tekstova "Ruševine i zidine" sociologa i publiciste Alekse Đilasa, koji piše o pozitivnom istorijskom značaju Jugoslavije i jugoslovenstva, o politici Zapada prema Srbiji i srpskom nacionalizmu.

Knjiga sociologa i publiciste dr Alekse Đilasa "Ruševine i zidine", predstavljena je u Udruženju novinara Srbije u Beogradu. Zbirku eseja, portreta, polemika i intervjua uglavnom čine tekstovi koje je objavljivao u domaćim i stranim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << časopisima.

Većina tekstova je nastala na osnovu predavanja na najprestižnijim, pre svega američkim univerzitetima.

Aleksa Đilas piše o pozitivnom istorijskom značaju Jugoslavije i jugoslovenstva, o politici Zapada prema Srbiji i srpskom nacionalizmu, polemiše sa vodećim diplomatama i profesorima, dajući svojevrsnu preporuku Zapadu šta može da nauči od disidenata iz Istočne Evrope i Jugoslavije.

Đilas poručuje da ne treba gubiti nadu da se sistem može promeniti, čak i kada izgleda moćan i neuništiv, kao što je sovjetski sistem izgledao.

"Zapad može da nauči da se za demokratiju može boriti mirnim sredstvima, uverenjem da se i politički lideri mogu promeniti, kao Gorbačov, a ne intervencijama i nasilnim smenama režima", ističe Đilas.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ruševine i zidovi" Alekse Đilasa

Izvor: RTS, 12.Jun.2013, 12:49

U Udruženju novinara Srbije predstavljena zbirka tekstova "Ruševine i zidovi" sociologa i publiciste Alekse Đilasa, koji piše o pozitivnom istorijskom značaju Jugoslavije i jugoslovenstva, o politici Zapada prema Srbiji i srpskom nacionalizmu. ..Knjiga sociologa i publiciste dr Alekse Đilasa "Ruševine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.