Rus uhapšen u BiH zbog terorizma

Izvor: B92, 11.Avg.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus uhapšen u BiH zbog terorizma

Sud BiH je odredio 18-dnevni ekstradicioni pritvor za Kaleba Kalebova, koji je uhapšen zbog sumnji da je pokušao finansiranje terorističke akcije.

Ruski državljanin je uhapšen po nalogu Interpola Moskve u petak uveče na sarajevskom aerodromu, zbog sumnji da je počinio krivično delo finansiranje terorizma u pokušaju.

Sada teče rok u kojem Kalebova odbrana može da se žali na izručenje Rusiji.

Inače, Granična policija aerodroma Sarajevo u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na letu za Istanbul lišila slobode državljanina Ruske federacije, kako je tada saopšteno, tridesetogodišnjeg K.K.

On je uhapšen pošto je graničnim proverama utvrđeno da je za njim Interpol Moskva raspisao poternicu zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo `finansiranje terorizma`, pojasnili su iz Granične policije BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.