Izvor: Southeast European Times, 13.Okt.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunska vlada pala prilikom glasanja o poverenju

13/10/2009

BUKUREŠT, Rumunija -- Vlada je pala u utorak (13. oktobra) kada je parlament odobrio zahtev za izglasavanje nepoverenja koji je podnela grupa opozicionih stranaka 6. oktobra. Ovo je prvi put u postkomunističkoj istoriji Rumunije da je vlada zbačena u proceduri za glasanje o poverenju.

Glasanje koje su pokrenule Nacionalno liberalna stranka (PNL), Socijaldemokratska partija (PSD) i Demokratski savez Mađara (UDMR), podržalo je 258 zakonodavaca u parlamentu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << broji 471 člana. Oni su optužili vladu premijera Emila Boka da je uzrokovala političku nestabilnost, osiromašila stanovništvo i posejala seme "izborne prevare" u korist predsednika Trajana Baseskua na predstojećim predsedničkim izborima.

U zahtevu se takođe kritikuje odluka vlade da se održi referendum koji je tražio Basesku, o uvođenju jednodomnog parlamenta, čime bi se broj poslanika smanjio za više od 170. Prema rečima autora dokumenta, Bokova vlada i predsednik Basesku bacili su Rumuniju u ekonomsku krizu. (AP, AFP, Medijafaks, Rojters - 13/10/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.