Izvor: Southeast European Times, 28.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunska vlada blokiraće povećanje plata nastavnika za 50 odsto

28/10/2008

BUKUREŠT, Rumunija -- Vlada je u ponedeljak (27. oktobra) saopštila da namerava da blokira kontroverzni novi zakon kojim se nastavnicima daju povišice od 50 odsto. Ministarka rada Marijana Kampeanu i predsednik Predstavničkog doma Bogdan Olteanu rekli su da vlada planira da donese vanrednu uredbu kojom se blokira povećanje, dok parlament ne izradi novi zakon o platama u javnom sektoru. Predsednik Trajan Basesku potpisao je zakon o povišici u petak, što je izazvalo oštre >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << kritike vlade koja tvrdi da će taj korak dovesti do ekonomske krize.

U međuvremenu u ponedeljak, Stranka Velika Rumunija (PRM), partija krajnje desnice, saopštila je da će podržati zahtev za glasanje o poverenju koji je inicirala Demokratsko liberalna stranka (PDL) zbog pitanja ličnih dohodaka nastavnika. "Ako ova vlada ne može da primeni odluke parlamenta, ako ne može da postupa kao vlada, onda mora da ode", izjavio je potpredsednik PRM Lucijan Bolkas. Lider PDL Emil Bok u subotu je rekao da će njegova stranka pozvati na glasanje o poverenju ako vlada blokira povećanje od 50 odsto. (Ziarul Financiar, Medijafaks, Hotnjuz, NjuzIn, Rojters -27/10/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.