Rumfest 2. avgusta na glavnom gradskom trgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rumfest" 2. avgusta na glavnom gradskom trgu

RUMA -

Manifestacija posvećena vinu, hrani, rukotvorinama iz domaće radinosti i vojvođanskoj pesmi, "Rumfest", biće održana 2. avgusta na glavnom gradskom trgu, najavili su danas organizatori.

Za tu priliku na trgu će biti postavljena "Vinska ulica", u kojoj će proizvode od različitih sorti grožđa predstavljati vinari sa južnih i severnih padina Fruške gore, koju je još u trećem veku rimski car Prob prepoznao kao plodno vinogorje i u njoj zasadio prvu vinovu lozu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sremskim proizvođačima pridružiće se i vinari iz drugih delova zemlje, ali i najpoznatiji proizvođači mesnih proizvoda karakterističnih za ovo podneblje, zaduženi da posetiocima obezbede neophodnu "podlogu" pred degustaciju kvalitetnih vina.

U svečanom otvaranju "Rumfesta" učestvovaće i predstavnici Udruženja Evropski vinski vitezovi "Sveti Georgije", koji neguju vinsku kulturu i promovišu vino, ali i umerenost pijenja.

Posetioci će, takođe, moći da uživaju u koncertu Zvonka Bogdana i njegovih tamburaša, nakon čega će biti održana retrospektivna modna revija Monje Jovičić iz Rume.

Udeo u programu imaće i organizatori velike žurke pod nazivom "RU: Foamfest III", koji će najaviti ovogodišnji "pena parti", zakazan za 11. avust na Sportskim terenima "Breg".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.