Ruma stipendira 100 studenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma stipendira 100 studenata

Opština Ruma raspisala je javni poziv za dodelu 100 studentskih stipendija studentima sa teritorije opštine za akademsku 2018/2019. godinu.

Stipendija će kao i prethodnih godina biti dodeljivana najboljim studentima osnovnih i master studija u periodu od 10 meseci, u mesečnom iznosu od osam hiljada dinara.

Opština Ruma i ove godine dodeliće 100 stipendija najuspešnijim studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na teritoriji opštine. S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je sredina nedelje, a studenti su na fakultetima, nekoliko roditelja već danas je podnelo prijave Odeljenju za društvene delatnosti.

Kao i svake godine, ostvarivanje prava na stipendiju omogućeno je studentima osnovnih i master studija koji ispunjavaju zahtevane uslove.

Uslovi za studente su sledeći:

- da redovno pohađa visokoškolsku ustanovu

- da je upisao jednu od godina osnovnih studija prvog ili drugog stepena

- da se školuje na teret budžeta Republike Srbije

- da ima prebivalište na teritoriji opštine Ruma najmanje godinu dana

- da nije izgubio nijednu godinu studija

- da je položio sve ispite uz prosečnu ocenu 8.00 i više

- da nije navršio 26 godina starosti.

Kako navode u opštini, pravo na dodelu stipendija sa nešto blažim uslovima imaju i studenti iz osetljivih društvenih grupa.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji za prijavu nalazi se na sajtu opštine Ruma, dok se prijave podnose opštinskom Odeljenju za društvene delatnosti do 15. novembra 2018. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.