Rukometaši Španije prvi put prvaci Evrope, briljirao Šterbik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Španije prvi put prvaci Evrope, briljirao Šterbik

Rukometna reprezentacija Španije prvi put u istoriji osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u finalu šampionata u Zagrebu savladala Švedsku sa 29:23 (12:14).

Španci su prethodno izgubili četiri finala, uključujući i poslednje pre dve godine u Poljskoj od Nemačke, ali su sada konačno na tronu, pre svega zahvaljujući sjajnom Arpadu Šterbiku koji je u drugom poluvremenu imao osam odbrana.

U napadu su se istakli Feran Sole i David Balaguer sa po pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << golova. Kod Šveđana Jesper Nilsen postigao je pet pogodaka.

Bronzanu medalju osvojila je Francuska, koja je u meču za treće mesto savladala Dansku 32:29 (17:14).

Selekcija Srbije u konačnom poretku zauzela je 12. mesto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.