Rudno sve privlačnije stranim turistima

Izvor: RTS, 20.Dec.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudno sve privlačnije stranim turistima

Još daleke 1911. godine, u prvoj razglednici poslatoj sa Rudnog pisano je o zdravoj klimi i prirodnim lepotama te visoravni na obroncima Radočela i Goliji. Decenijama kasnije više se govorilo o ekonomskoj migraciji, međutim u poslednje vreme sve veći broj domaćinstava na Rudnu bavi se seoskim turizmom, a i grad Kraljevo subvencijama podstiče njegov razvoj.
Rasko i Dragica Milošević, začetnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << seoskog turizma na Rudnu, pročuli su se i izvan naših granica po odličnim smeštajnim uslovima u svom odmaralištu "Selena" kao i zdravoj hrani koju pripremaju za svoje goste.

Vrednom bračnom para Milošević u poslu pomažu sin i snaja, a unuka Selena studira turizam i ona će u bliskoj budućnosti da preuzme glavni posao.
"Ljubaznost prema našim gostima, zdrava domaća hrana, počev od hleba, pita, proje, do kajmaka, mesa i sokova iz naše kuhinje, to je čime smo stekli poverenje kako iz zemlje tako i inostranstva. Ugostili smo mnoge turiste iz Rusije, Francuske, Izraela, Nemačke... Od naših najviše nam dolaze iz Novog Sada, Beograda. Goste privlače i prirodne lepote, čist vazduh, borove šume, zatim blizima manastira Studenice i Gradca i drugi", kažu Rasko i Dragica.
Ove godine grad Kraljevo prvi put dodelio je subvencije domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom u iznosu od 450.000 do 650.000 dinara. Svi su zadovoljni.
"Sredstva ću iskoristiti da osavremenim objekte, jer su gosti sve probirljivili i mi da bi bili konkurenti moramo da udovoljimo njihovim zahtevima", kaže Milijana Šekler.
Zadovoljni su i Saša i Slađana Sretović. Pored subvencije od 450.000 dinara, grad Kraljevo im je pomogao da poprave put do svog paviljona na Rudnu.
Zahvaljujući razumevanju Grada i Doma zdravlja u Kraljevu na Rudnu je obezbeđeno stalno prisustvo lekara i dr Branimir Dugalić na usluzi je i meštanima i gostima.
Dok je Rudno s jedne strane s Ibarskom magistralom povezano dobrim asfaltnim putem, makadamski put Studenica-Rudno, u dužini od 15 kilometara je u veoma lošem stanju. Njegovom rekonstrukcijom i asfaltiranjem, što gradska vlast godinama obećava meštanima, rešio bi se najveći problem na putu bržeg ekonomskog razvoja kako Rudna tako i celog podgolijskog kraja.
rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.